Sladkokyselé letní zelí
Suroviny
- 650 g Zelí čínské
 - 6 krajíc Chléb toastový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 5 ks Rajčata
 - 4 ks Cibule červená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 674 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 70 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 808.9 mg
 - Vláknina 18694.8 mg
 - Vitamín A 18694.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné zelí nakrájíme na proužky, košťály odstraníme. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme, nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme na pánvi na olivovém oleji. Asi po 3 minutách přidáme zelí a rajčata, zakapeme octem, osladíme, osolíme a opepříme. Zvolna povaříme 4 minuty.
 - 
                                3
Toastový chléb nakrájíme na kostičky, spolu s prolisovaným česnekem osmahneme na 2 lžících oleje.
 - 
                                4
Salát podáváme posypaný česnekovými krutonky.