Fazolkový salát s kuřetem obalovaným v kuskusu
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
 - 150 g Špenát listový čerstvý
 - 250 g Fazolové lusky zelené
 - 160 g Kuskus
 - 150 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Citronová kůra
 - 2 polévková lžíce Kmín drcený
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 746 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 401 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 186.7 mg
 - Draslík 982.2 mg
 - Vláknina 11648.5 mg
 - Vitamín A 11648.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.5 mg
 - Vitamín E 5.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelené fazolky vaříme v horké vodě 2 minuty, scedíme a necháme vychladnout. Smícháme spařený kuskus, papriku, kmín, citrónovou kůru, koriandr, sůl a pepř.
 - 
                                2
Kuřecí řízečky obalíme v mouce, vajíčku a kuskusové směsi. Smažíme na oleji z obou stran dozlatova. Hotové necháme okapat na ubrousku.
 - 
                                3
Zálivku umícháme z olivového oleje, citrónové šťávy, prolisovaného česneku, soli a pepře.
 - 
                                4
Řízečky rozdělíme na fazolky, lístky mangoldu nebo špenátu a pokapeme zálivkou.