Bramborový salát hanácký
Suroviny
- 90 g Slanina vepřová
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.333333 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 kg Brambory
 - 1 šálek Hovězí vývar základní
 - 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 458 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 12.2 mg
 - Draslík 941.6 mg
 - Vláknina 12035.3 mg
 - Vitamín A 12035.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a povaříme v hovězím vývaru.
 - 
                                2
Horkým vývarem přelijeme nakrájené brambory, necháme vychladnout a poté slijeme přebytečný vývar.
 - 
                                3
Zvlášť v misce našleháme s olejem ocet, hořčici, sůl a pepř, nalijeme na brambory a promícháme.
 - 
                                4
Slaninu nakrájenou na drobné kostičky vyškvaříme. Poté vše vlijeme na brambory. Přidáme na proužky nakrájený salát a vše lehce promícháme.