Salát s těstovinami
Suroviny
- 350 g Tuňák v oleji
 - 25 g Olivy černé
 - 175 g Fazolové lusky zelené
 - 225 g Těstoviny Farfalle
 - 115 g Rajčata Cherry
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Citronová kůra
 - 4 ks Bazalka
 - 8 ks Ančovička - filety
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 427 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 69.8 mg
 - Draslík 742.3 mg
 - Vláknina 7285 mg
 - Vitamín A 7285 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V mírně osolené vodě dle návodu uvaříme těstoviny, necháme je okapat a dáme stranou. Udržujeme teplé.
 - 
                                2
V menším hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu a vaříme zelené fazolky 5 minut. Necháme je okapat a vmícháme do těstovin. Dáme stranou a udržujeme teplé.
 - 
                                3
Gril předehřejeme na střední teplotu, plátky tuňáka opláchneme a osušíme, po obou stranách je opepříme a dáme na mřížku grilu a pečeme po obou stranách 5 minut. Plátky tuňáka rozebereme na velikost jednohubek, vmícháme do těstovin s rozpůlenými rajčátky, ančovičkami, kapary a vypeckovanými olivami. Udržujeme vše teplé.
 - 
                                4
Připravíme zálivku: smícháme olivový olej, rozetřený česnek, citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru a drcené bazalkové listy. Osolíme, opepříme a zálivkou přelijeme směs těstovin a promícháme.
 - 
                                5
Salát přendáme na servírovací mísu a podáváme.