Teplý salát z červené čočky
Suroviny
- 200 g Čočka vařená
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 10 g Petržel - nať
 - 50 g Zázvor celý
 - 150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 ks Cibule
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 dl Vývar zeleninový
 - 0.18 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 719 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 31.8 mg
 - Draslík 491.1 mg
 - Vláknina 11756.2 mg
 - Vitamín A 11756.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.2 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme, dáme na pánev s rozpáleným olejem, restujeme dozlatova, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, přisypeme čočku, přimícháme rozpůlené rajčata, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a podusíme asi 10 minut.
 - 
                                2
Připravený salát porcujeme na talíře, každou porci polijeme na pánvi rozpuštěným máslem a posypeme nasekanou petrželovou nati.