Teplý salát z chobotniček na cibulce Nakdží bokkum
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 14 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 6 g Omáčka sójová
 - 12 g Sůl
 - 8 g Česnek
 - 4 g Cukr krupice
 - 2 g Zázvor celý
 - 14 g Paprika mletá sladká
 - 14 g Cibulka jarní
 - 25 g Paprika zelená
 - 20 g Paprika červená
 - 20 g Papriková pasta sladká
 - 450 g Chobotnice
 - 4 g Olej sezamový
 - 0.3 g Pepř bílý
 - 13 ml Olej stolní
 - 8 ml Olej sezamový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 1425 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 55.8 mg
 - Draslík 553.8 mg
 - Vláknina 4436.3 mg
 - Vitamín A 4436.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.7 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hlavy chobotnic obrátíme a odstraníme vnitřnosti a oči. Na zbývající maso nasypeme sůl a mouku a třením ho očistíme. Hlavy a nohy chobotnic nakrájíme na delší a silnější proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na centimetr silná kolečka. Z paprik odstraníme jádřince a nakrájíme je na stejné proužky jako maso chobotnic. Připravíme kořenicí omáčku. Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme k ní nakrájené maso z chobotnic a smažíme při vysoké teplotě asi jednu minutu. Nakonec přilijeme sezamový olej, přidáme nakrájené papriky a restujeme už jen 20 vteřin. Salát podáváme teplý v miskách.
 - 
                                2
Kořenicí omáčka:
 - 
                                3
Zázvor důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme ho nadrobno. Jarní cibulku a česnek oloupáme a též je nasekáme nadrobno. Cibulku, zázvor i česnek smícháme se sójovou omáčkou, pastou z červené omáčky, mletou červenou paprikou a sezamovým olejem. Omáčku ochutíme lžičkou cukru a mletým bílým pepřem.