Thajský teplý kuřecí salát
Suroviny
- 80 g Cibule
 - 500 g Kuřecí prsa
 - 250 g Salát ledový
 - 100 g Paprika žlutá
 - 100 g Paprika červená
 - 200 g Okurka salátová
 - 110 ml Olej olivový
 - 65 ml Ocet vinný červený
 - 2 kávová lžička Křenová pasta - Krenex
 - 1 kávová lžička Olej rostlinný
 - 2 kávová lžička Thajská směs
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 223 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 106.7 mg
 - Draslík 1064.7 mg
 - Vláknina 5740 mg
 - Vitamín A 5740 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 124.7 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí řízky naklepeme na stejnou tloušťku. Křenovou pastu promícháme s olejem, směsí potřeme plátky masa, necháme 20 minut marinovat.
 - 
                                2
Gril rozpálíme, řízky položíme na gril a grilujeme po každé straně 4 minuty. Nakrájíme žlutou a červenou papriku na proužky, okurku a cibuli na kolečka, položíme na plech, pokropíme vodou, grilujeme při stálém míchání a obracení 5 - 7 minut.
 - 
                                3
Na talíře položíme listy ledového salátu, na salát dáme teplou zeleninu. Grilované kuřecí maso nakrájíme na šikmé plátky a pokládámeme na zeleninu.
 - 
                                4
Olej, ocet a thajskou směs smícháme na dresing, kterým zakapeme ještě teplý kuřecí salát.