Těstovinový salát se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 96 g
 - Sodík 534 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 704.2 mg
 - Vláknina 9836.5 mg
 - Vitamín A 9836.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.2 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce s vodou vložíme nakrájená rajčata, víno, nadrobno pokrájenou cibuli, mrkev, celer, petrželku a cukr. Přivedeme k varu a za občasného míchání dusíme pod pokličkou 45 minut. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny. Poté rajčatovou omáčku protlačíme sítem do dalšího hrnce. Na mírném ohni pomalu zahříváme, přimícháme do ní nadrobno rozkrájenou majoránku a sůl. Po minutě odstavíme, přimícháme těstoviny a na talíři posypeme nastrouhaným Parmezánem.