Arabský salát z vařené zeleniny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 183 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 154 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1088.9 mg
 - Vláknina 15648.8 mg
 - Vitamín A 15648.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 71.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelninu důkladně omyjeme. Tykev oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme. Brambory a řepu uvaříme, pak uvařené oloupeme a nakrájíme na nudličky. Květák a fazole uvaříme a nakrájíme na kousky. V salátové míse upravíme každou zeleninu samostatně, nemícháme je.
 - 
                                2
Vše přelijeme zálivkou, kterou si připravíme tak, že metlou sešleháme olej, oloupaný prolisovaný česnek a citronovou šťávu, podle chuti ji opepříme a osolíme. Podáváme teplé i studené.