Pikantní čínské zelí s limetkovým dresinkem
Suroviny
- 250 ml Kokosové mléko
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Chilli paprička
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 2 ks Zelí čínské
 - 4 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 2 polévková lžíce Limetková šťáva
 - 1 polévková lžíce Arašídy
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 400 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 864.4 mg
 - Vláknina 34995 mg
 - Vitamín A 34995 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 86.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme dresink. Do mísy vlijeme limetkovou šťávu, přidáme rybí omáčku a promícháme. Přilijeme kokosové mléko a rozšleháme.
 - 
                                2
Ve woku rozpálíme olej a za stálého míchání na něm cca 2-3 minuty dokřupava orestujeme na tenké proužky nakrájené chilli papričky. Vyjmeme děrovanou naběračkou a přemístíme na talíř. Do pánve vložíme na tenké plátky pokrájený česnek a max. 1 minutu osmahneme dozlatova. Přidáme k chilli papričkám. Do pánve nasypeme na plátky pokrájené zelené části jarních cibulek a za stálého míchání restujeme 2-3 minuty. Přidáme bílé části cibulek, cca 1 minut osmažíme a rovněž odložíme na talíř.
 - 
                                3
V hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu a krátce v ní spaříme na nudličky nakrouhané zelí. Několikrát promícháme a scedíme.
 - 
                                4
Zelí přemístíme do servírovací mísy, přelijeme připraveným dresinkem, promícháme, posypeme drcenými arašídy a osmahnutou zeleninovou směsí. Ihned podáváme.