Kuřecí salát s mandarinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 56.8 mg
 - Vláknina 1031.7 mg
 - Vitamín A 1031.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plech vyložíme pečicím papírem a předehřejeme troubu. Uvařená kuřecí prsa nakrájíme na tenké delší plátky a v pánvi na rozpáleném oleji je opečeme po obou stranách. Opečené maso udržujeme teplé.
 - 
                                2
Připravíme si dresink. Do malé misky nakrájíme štěrbák kadeřavý a přidáme mandarinky. Podle chuti přilijeme šťávu z kompotu a důkladně promícháme.
 - 
                                3
Oloupaný prolisovaný česnek v malé misce smícháme se dvěma lžícemi olivového oleje. Okraje každého plátku veky namočíme do česnekového oleje a naskládáme na plech. Ten vložíme do nahřáté trouby a upečeme do křupava.
 - 
                                4
Na talíře rozdělíme mandarinky smíchané se štěrbákem. Do středu naaranžujeme teplé maso, které přelijeme dresinkem. Ke každé porci přidáme dva krajíce opečené veky a podáváme.