Směs zelených salátů s restovanými kuřecími játry
Suroviny
- 500 g Játra kuřecí
 - 70 g Salát ledový
 - 70 g Salát kadeřavý
 - 70 g Salát Polníček
 - 2 kávová lžička Med včelí
 - 0.5 kávová lžička Česnek
 - 1 kávová lžička Pepř černý celý
 - 2 kávová lžička Hořčice dijonská
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 7 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 100 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 443.3 mg
 - Draslík 439.5 mg
 - Vláknina 3398.3 mg
 - Vitamín A 3398.3 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Polníček, ledový a kadeřavý salát omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na širší proužky, které vložíme do větší misky. Dále připravíme dresink. Metličkou v misce ušleháme 6 lžic olivového oleje s červeným vinným octem a citronovou šťávou, medem a dijonskou hořčicí, hotový dresink odložíme.
 - 
                                2
Kuřecí játra pokrájíme na širší plátky, nasekáme šalvěj s tymiánem, prolisujeme oloupaný česnek a umeleme pepř.
 - 
                                3
Ve velké pánvi rozehřejeme máslo se lžící olivového oleje, vložíme játra a česnek s nasekanými bylinkami a pepřem a restujeme za občasného míchání nejprve při střední a posléze vysoké teplotě 5-8 minut. Když játra zhnědnou, osolíme je, vyjmeme z pánve a přidáme do mísy se salátem.
 - 
                                4
Do pánve přilijeme dresink, a dobře ho mícháme, aby se spojil se šťávou z jater, vše ještě asi 3 minuty zahříváme, aby se směs mírně odpařila.
 - 
                                5
Hotovou omáčkou přelijeme játra, salát promícháme, rozdělíme na dezertní talíře a servírujeme.