Avokádový salát s krevetami a hořčičnou zálivkou
Suroviny
- 250 g Krevety tygří - loupané
 - 6 g Kopr čerstvý
 - 125 ml Olej olivový
 - 60 ml Zakysaná smetana
 - 20 ml Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 2 ks Avokádo
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Salát římský
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 143 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 166 mg
 - Draslík 656.1 mg
 - Vláknina 15642.8 mg
 - Vitamín A 15642.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.7 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Avokádo omyjeme, oloupeme, zbavíme pecky a pokrájíme na tenčí plátky. Římský salát rozdělíme na listy a opláchneme, necháme okapat. Krevety necháme pár minut povařit v 700 ml vroucí vody. Kopr nasekáme na jemné kousky.
 - 
                                2
Z 300 ml vody si připravíme vodní lázeň a v ní vyšleháme hořčici a žloutek. Použijeme nejlépe elektrický šlehač, šleháme do zesvětlení směsi, poté vmícháme olej, citronovou šťávu a kopr, zakysanou smetanu, sůl a pepř. Salát a avokádo rozdělíme na talíře, navrch dáme krevety a zalijeme připravenou omáčkou.