Lilek v jogurtové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 1995 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 37 mg
 - Draslík 572.5 mg
 - Vláknina 13665 mg
 - Vitamín A 13665 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilek očistíme a podélně nakrájíme na tenké proužky. Vložíme do ploché mísy a posypeme solí, necháme asi 30 minut vymáčet.
 - 
                                2
Na pánvi nasucho osmahneme mák a římský kmín a ještě teplé umeleme. Ve woku rozpustíme máslo a na něm zpěníme nasekané chilli papričky a fenykl. Lilek vymačkáme, opláchneme studenou vodou a osušíme, přidáme na pánev a 5 minut na mírném ohni smažíme dohněda. Zalijeme jogurtem smíchaným s vodou a zakryté necháme povařit 10 minut, dokud lilek není měkký a omáčka nezhoustne. Do odstaveného pokrmu vmícháme opražený a pomletý mák a kmín, třtinový cukr a podáváme.