Pestrá zeleninová pánev s bylinkami
Suroviny
- 200 g Cuketa
 - 200 g Lilek
 - 300 g Rajčata
 - 50 g Sezam - semena
 - 8 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 10 g Bazalka
 - 200 g Paprika zelená
 - 4 g Kmín římský
 - 3 g Hořčičné semínko
 - 10 g Citronová tráva
 - 2 ks Cibule červená
 - 2 stroužek Česnek
 - 5 dl Vývar zeleninový
 - 1 dl Olej sezamový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 1372 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 2.3 mg
 - Draslík 807.2 mg
 - Vláknina 17490.5 mg
 - Vitamín A 17490.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 68.8 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a česnek nasekáme najemno, lilek a cuketu oloupeme a nakrájíme na nudličky, rajčata na malé kousky a papriky bez jádřinců na větší kusy.
 - 
                                2
Ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje a necháme zpěnit cibuli s česnekem. Na menší pánvi postupně na oleji orestujeme zvlášť papriku, lilek s cuketou a rajčata a vše přidáme do woku na opečenou cibuli a česnek. Okořeníme hořčičným semínkem, osolíme, opepříme, posypeme římským kmínem, podlijeme vývarem a necháme 2 minuty podusit. Nakonec vmícháme nasekanou bazalku a citronovou trávu a ještě 2 minuty prohříváme. Podáváme posypané sezamem.