Čínský pórkový salát s masem
Suroviny
- 10 g Celer - nať
 - 500 g Kuřecí prsa
 - 100 g Ořechy vlašské
 - 50 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 dl Olej slunečnicový
 - 1 kg Pórek
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 4 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 203 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 40 mg
 - Draslík 526.2 mg
 - Vláknina 6227 mg
 - Vitamín A 6227 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.9 mg
 - Vitamín E 6.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké pásky, které dáme do vhodné nádoby. Víno smícháme se škrobovou moučkou, přimícháme z bílku vyšlehaný tuhý sníh. Vínovým nálevem přelijeme nakrájené maso, dobře promícháme a necháme v lednici 60 minut.
 - 
                                2
Pórek očistíme, opereme, osušíme, bílou část nakrájíme na kolečka silné 2 cm. Ve velké pánvi rozpálíme 70 ml oleje, přidáme pórek. Za občasného míchání pórek dusíme 10-15 minut a stáhneme z ohně. Smícháme dohromady sójovou omáčku, sůl, pepř, med a zalijeme teplý pórek. Opět promícháme. Ořechy opečeme na suché teflonové pánvičce a vmícháme je do pórku.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme maso a za stálého míchání důkladně, ze všech stran osmažíme doměkka. Smažíme tak 15 minut. Měkké maso přelijeme přes cedník, necháme okapat a vmícháme k pórku.
 - 
                                4
Hotový salát ihned porcujeme na talíře, posypeme drobně nasekanou celerovou natí a podáváme.