Teplý salát s kuřecím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3063 kcal
 - Sacharidy 252 g
 - Tuky 184 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 104 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 2.2 mg
 - Draslík 203 mg
 - Vláknina 6225.3 mg
 - Vitamín A 6225.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.8 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mixéru dáme 4 lžíce oleje, česnek, petrželku, tři lžíce oříšků a papriku. Vše rozmixujeme. Získáme omáčku, kterou zákápneme v závěru játra.
 - 
                                2
Zbylé ořechy opečeme nasucho v pánvi.
 - 
                                3
Zbylý olej dáme spolu s máslem na pánev a zahřejeme.
 - 
                                4
Přidáme játra a smažíme 4 minuty. Zalijeme sherry a po chvíli i citronovou šťávu. Šťávu pak necháme vypařit.
 - 
                                5
Salátové listy natrháme dle chuti a zakápneme je vinným octem.
 - 
                                6
Na talíře rozdělíme kuřecí játra, zakápneme je připravenou omáčkou, posypeme oříšky a salátem.