Zapečený camembert v lilku
Suroviny
- 250 g President Camembert linea
 - 80 g Sýr Parmezán
 - 0.5 kávová lžička Sůl mořská
 - 1 ks Lilek
 - 1 ks Jablka
 - 2 hrst Ořechy vlašské
 - 1 hrst Rukola
 - 1 hrst Salát Polníček
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 8 plátek Prosciutto sušené
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 877 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 1140 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 27.2 mg
 - Draslík 683.9 mg
 - Vláknina 19839 mg
 - Vitamín A 19839 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilek omyjeme a podélně nakrájíme na 8 tenkých plátků. Plátky osolíme a necháme na ubrousku pustit šťávu, poté opláchneme a dobře osušíme. Lilek na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme dozlatova. K lilku při opékání přidáme lístky tymiánu.
 - 
                                2
Sýr nakrájíme na 8 stejných kousků, zabalíme do plátku lilku a šunky. Utvořené rolády vložíme do zapékací mísy vyložené pečicím papírem a pod grilem zprudka zapečeme, až je šunka zlatohnědá.
 - 
                                3
V mezičase připravíme salát. Jablko omyjeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřinec. Jablko nakrájíme na užší měsíčky, vložíme do mísy a zakapeme citronovou šťávou. Vlašské ořechy vyloupeme a na suché pánvi lehce opražíme. Rukolu a polníček opláchneme a necháme okapat. Vše přidáme k jablku, zakapeme olejem, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
 - 
                                4
Salát rozdělíme na talíře, poklademe zapečenými závitky a zdobíme hoblinkami sýra.