Teplý brokolicový salát s čočkou
Suroviny
- 100 g Brokolice
 - 60 g Květák
 - 160 g Čočka červená
 - 60 g Karotka
 - 700 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Bobkový list
 - 4 ks Pepř černý celý
 - 2 ks Cibule lahůdková
 - 2 špetka Zázvor mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Máslo bylinkové
 - 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 572 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 845.9 mg
 - Vláknina 23405.7 mg
 - Vitamín A 23405.7 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 66.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hlubším rendlíku uvaříme přebranou a promytou červenou čočku. Jakmile se začne vařit, přidáme k ní bobkový list, očištěný 1 stroužek česneku a celý pepř. Uvařenou čočku scedíme a odstraníme koření i česnek. Oškrabanou karotku, růžičky brokolice a květáku omyjeme. Lahůdkovou cibuli pokrájíme na kroužky, druhý očištěný stroužek česneku posekáme nadrobno. Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme.
 - 
                                2
V pánvi na rozehřátém másle zpěníme cibulku s česnekem. Přidáme scezenou čočku, ochutíme ji solí, mletým zázvorem, promícháme a jen 1 minutu za stálého míchání restujeme.
 - 
                                3
V hrnci přivedeme k varu 1.5 litru vody se solí. Vložíme do ní očištěné růžičky brokolice, květáku a karotku. Zeleninu povařme 5-7 minut, poté ji scedíme a dáme do mísy. Přidáme ochucenou uvařenou čočku, cibulku s máslem, petrželku a vše dobře zlehka promícháme. Porce salátu dáme na talíře a hned podáváme.