Teplý cizrnový salát se zeleninou a žampióny
Suroviny
- 100 g Šunka krůtí
 - 110 g Cizrna konzervovaná
 - 185 g Žampiony v kořeněném nálevu
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 3 ks Rajčata
 - 1 ks Paprika oranžová
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 830 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 360 mg
 - Draslík 613 mg
 - Vláknina 10867.6 mg
 - Vitamín A 10867.6 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Všechnu zeleninu omyjeme a očistíme: jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka, petrželovou nať pokrájíme nadrobno. Krůtí šunku nakrájíme na kostičky. Rajčata rozkrájíme na osminky, velkou papriku a malou chilli papričku rozkrájíme a zbavíme semínek, papriku pokrájíme na proužky, chilli posekáme nadrobno.
 - 
                                2
V hluboké teflonové pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm zpěníme cibulku, pak přidáme rajčata, scezenou cizrnu z konzervy a sterilované malé žampióny. vše promícháme, podle chuti osolíme, posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem a pod poklicí dusíme 5-8 minut.
 - 
                                3
Cizrnový teplý salát dáme do misek, posypeme petrželkou a podáváme.