Žampiony s červenou čočkou, cibulkou a sýrem
Suroviny
- 300 g Žampiony - sterilované
 - 170 g Sýr balkánský
 - 200 g čočka červená vařená
 - 300 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl mořská
 - 1 ks Cibulka lahůdková
 - 3 špetka Pepř bílý
 - 5 polévková lžíce Hrášek mražený
 - 2 polévková lžíce Česnek medvědí
 - 1 polévková lžíce Olej sezamový
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 1058 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 37.8 mg
 - Draslík 147.1 mg
 - Vláknina 5258.7 mg
 - Vitamín A 5258.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté žampióny pokrájíme na plátky. Lahůdkovou cibulku očistíme, nakrájíme na tenké kroužky, zelenou nať si odložíme do misky. V kastrólku si přivedeme k varu vodu, nasypeme do ní mražený hrášek, vaříme ho 1 minutu, pak ho scedíme a necháme okapat. Petrželku kudrnku a kousek listu česneku medvědího omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky. Balkánský sýr nakrájíme na malé kostičky.
 - 
                                2
V pánvi si na rozpáleném oleji krátce orestujeme plátky žampiónů, přidáme k nim pokrájenou bílou část cibulky a společně smažíme za stálého míchání 2-3 minuty. Pak žampióny podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Uvařenou teplou červenou čočku dáme do mísy, přidáme žampióny s cibulkou, balkánský sýr, hrášek, petrželku a medvědí česnek. Vše v míse promícháme, podle potřeby dosolíme a hned teplý salát dáme do misek. Posypeme zelenou natí cibulky a servírujeme.