Teplý salát s křepelčími vajíčky
Suroviny
- 100 g Salát hlávkový
 - 0.5 kávová lžička Med včelí
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Vejce křepelčí
 - 3 ks Pancetta
 - 5 ks Rajčata
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4459 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 427 g
 - Sodík 10282 mg
 - Bílkoviny 138 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 513371 mg
 - Draslík 1163 mg
 - Vláknina 16087 mg
 - Vitamín A 16087 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59.7 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vajíčka vaříme dvě minuty. Zchladíme. Smícháme citrónovou šťávu, polovinu octa, med, olej, sůl a pepř, důkladně prošleháme.
 - 
                                2
Směs salátových lístků, opereme, rozložíme na talíř, přelijeme zálivkou a promícháme.
 - 
                                3
Slaninu opečeme na pánvi, dokřupava, vyjmeme, výpek slijeme a na pánvi necháme jen asi 3 lžičky, na něm osmahneme cibuli na nudličky.
 - 
                                4
Přidáme rajčata, zbytek octa a špetku cukru. Ohříváme asi dvě minuty. Slaninu a rajčata s cibuli rozložíme na salát a ozdobíme
 - 
                                5
oloupanými, rozpůlenými vejci.
 - 
                                6
Podáváme s tousty a máslem.