Vlahý salát z kuřete a rýžových nudlí
Suroviny
- 200 g Brokolice
 - 400 g Kuřecí prsa
 - 130 g Nudle rýžové
 - 50 g Špenát listový čerstvý
 - 50 g Řeřicha
 - 4 kávová lžička Omáčka sójová
 - 1 kávová lžička Česnek
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 l Vývar drůbeží
 - 1 polévková lžíce Zázvor mletý
 - 2 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 1 polévková lžíce Olej sezamový
 - 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 656 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 996 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 64 mg
 - Draslík 962.6 mg
 - Vláknina 7590.5 mg
 - Vitamín A 7590.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 61.6 mg
 - Vitamín E 4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vývar přivedeme k varu a vsypeme do něj nastrouhaný zázvor, drcený česnek, lžičku sójové omáčky a bílou část cibulek. Přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky, okurku bez semínek nakrájenou na nudličky, zakryjeme a na mírném ohni zahříváme cca 10min. Poté maso spolu s okurkami vyjmeme děrovanou naběračkou a uchováme teplé.
 - 
                                2
Vývar přecedíme, vrátíme zpět do hrnce, vložíme nudle, nakrájenou brokolici, zakryjeme a na mírném ohni cca 5min provaříme. Scedíme a hrnek vývaru smícháme s kuřecím masem.
 - 
                                3
Na talíře rozložíme špenátové a řeřichové lístky, přidáme nudle, maso a zeleninu. Posypeme najemno nakrájenou zelenou částí cibulek a přelijeme zálivou smíchanou ze zbytku sójové omáčky, obou druhů oleje a octa.