Chřest s dušenými žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 188 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 498 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 200.1 mg
 - Draslík 418.4 mg
 - Vláknina 5051.7 mg
 - Vitamín A 5051.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.1 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Prohřejeme konzervovaný chřest, zcedíme a přidáme máslo.
 - 
                                2
Očištěný syrový chřest vaříme v malém množství osolené vody doměkka.
 - 
                                3
Necháme okapat a podlijeme rozehřátým máslem a upravíme na mísu, aby střed byl volný. Necháme na teple.
 - 
                                4
Na másle podusíme očištěné žampiony. Do šťávy z hub přidáme bílé víno, citrónovou šťávu, vývar se žloutky, petrželku, muškát a prohřejeme.
 - 
                                5
Šťávou podlijeme žampiony a vložíme do středu mísy k chřestu.