Zázvorový ovocný salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 700 g Hroznové víno
  • 850 g Kompot meruňkový
  • 475 g Fíkový Waldburg Star
  • 3 ks Jablka
  • 3 ks Hrušky
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Zázvor nakládaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 210 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 457.1 mg
  • Vláknina 11348 mg
  • Vitamín A 11348 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme meruňkový a fíkový kompot i se šťávami.

  • 2

    Neoloupaná jablka a hrušky nakrájíme na malé kostky. Jádřince vykrojíme. Hroznové víno bez semínek s pokrájenými jablky a hruškami přidáme ke kompotům. Promícháme, přidáme nakládaný sekaný zázvor a citronovou šťávu.

  • 3

    Zakryjeme a dáme na hodinu do lednice. Servírujeme vychlazené.

Komentáře k receptu