Indický bramborový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Brambory
  • 150 g Jogurt bílý
  • 150 g Brokolice
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 ks Mango
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 0.5 ks Zázvor celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Chutney mangové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 118 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 134 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 4.9 mg
  • Draslík 574.7 mg
  • Vláknina 8392.8 mg
  • Vitamín A 8392.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě vaříme na kostičky nakrájené brambory doměkka.

  • 2

    Než se brambory uvaří, připravíme salátovou zálivku. V misce smícháme 1/2 lžičky římského kmínu, stejné množství mletého koriandru, 1 lžíci mangového čatní, 150g bílého jogurtu a 1 lžíci nakrájeného zázvoru. Vše důkladně promícháme a dáme vychladnout.

  • 3

    Růžičky brokolice 2 minuty povaříme a hned propláchneme studenou vodou, aby si brokolice zachovala hezkou barvu.

  • 4

    Nyní už můžeme smíchat kostičky uvařených brambor s brokolicí, posekanou cibulkou, zálivkou, solí a pepřem. Mícháme opatrně, aby se brambory a brokolice nerozpadly.

  • 5

    Hotový salát rozdělíme na talíře nebo do misek a ozdobíme dílky manga.

Komentáře k receptu