Zelenino-ovocný salát s mákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Hroznové víno
  • 170 g Zelí hlávkové červené
  • 150 g Sýr Čedar
  • 150 g Jogurt nízkotučný
  • 40 ml Majonéza
  • 0.5 kávová lžička Mák mletý
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Jablka
  • 4 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Salát ledový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 359 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 41.6 mg
  • Draslík 554.8 mg
  • Vláknina 8461 mg
  • Vitamín A 8461 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na drobné kousky nakrájíme zelí, jablka, celer, sýr a hroznové víno, a poté ještě na dlouhé drobné nudličky řepu.

  • 2

    Dresink na salát vytvoříme smícháním těchto ingrediencí: nízkotučného jogurtu, majonézy, šťávy z citronu a nakonec podle chuti přidáme pepř.

  • 3

    Na talíře naklademe listy salátu a do nich dáme zeleninovou směs a na úplný závěr zasypeme mákem.

Komentáře k receptu