Waldorf salát s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Celer bulvový
  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 125 g Ořechy vlašské
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 171 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 418.4 mg
  • Vláknina 11614.8 mg
  • Vitamín A 11614.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka (nejlépe mírně nakyslá) oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, případně nahrubo nastrouháme. Podobně připravíme oloupaný celer. Obě suroviny ihned pokapeme citronovou šťávou, která zabrání jejich zhnědnutí.

  • 2

    Z jader vlašských ořechů ponecháme několik půlek na ozdobení, zbytek nasekáme.

  • 3

    Do smetany, kterou šleháme, postupně přidáváme majonézu až vznikne hladká krémovitá zálivka. Přidáme pepř, sůl a cukr. Do zálivky pak přidáme nakrájená (nastrouhaná)jablka a celer i nasekané ořechy.

  • 4

    Listy salátu opláchneme ve studené vodě, natrháme na kousky a dáme na talíře. Na ně pak nalijeme připravenou zálivku a ozdobíme půlkami ořechů.

Komentáře k receptu