Těstovinový salát s rajčátky a černými olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 100 g Oříšky piniové
  • 300 g Cuketa
  • 100 g Olivy černé
  • 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 250 g Tagliatelle
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 hrst Bazalka
  • 6 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 783 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 444 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 689.2 mg
  • Vláknina 8304 mg
  • Vitamín A 8304 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.8 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cherry rajčata otrháme ze stonku, omyjeme a okolí stopky vykrojíme. Rajčátka nakrájíme na čtvrtky. Připravíme pánev a bez tuku na ní dozlatova opražíme piniová jádra. Omyjeme cuketu, nakrájíme ji na podélné plátky silní asi 1/2cm, poté na šikmé nudličky. Cuketu osolíme.

  • 2

    Olivy necháme okapat a vypeckujeme je. Česnek oloupeme a stroužky nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej a česnek na něm dozlatova osmažíme. Vyjmeme, přendáme na papírovou utěrku a necháme okapat. Nakrájenou cuketu osušíme a podusíme ji na česnekovém oleji 2-3 minuty. Cuketu občas promícháme, poté ji vyjmeme a necháme na cedníku okapat. Olej zachytíme.

  • 3

    Na struhadle nastrouháme nahrubo ovčí sýr. Bazalku opláchneme, otrháme lístky, část odložíme stranou na později, ostatní nakrájíme. Chilli papričku opláchneme, překrojíme podélně na poloviny, zbavíme jadýrek a nakrájíme na velmi malé kousky. V misce smícháme česnekový olej, olivový olej, ocet, sůl, chilli papričku a vytvoříme salátovou zálivku.

  • 4

    Tagliatelle nalámeme na kousky o délce 5-6 cm. Vložíme je do vroucí osolené vody a uvaříme je al dente dle návodu na obalu. Poté je scedíme, necháme okapat a smícháme s ostatním. Přelijeme zálivkou, promícháme a podáváme ozdobené lístky bazalky.

Komentáře k receptu