Těstovinový salát s hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Těstoviny Fusilli
  • 450 g Hovězí kýta
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 296 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 98 g
  • Cholesterol 65.3 mg
  • Draslík 800.6 mg
  • Vláknina 11618.8 mg
  • Vitamín A 11618.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené scedíme, propláchneme studenou vodou a promícháme s 2 lžícemi olivového oleje.

  • 2

    Hovězí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme přes vlákno na menší kousky, které naklepeme, opepříme a osolíme. Maso krátce opečeme za stálého míchání v rozehřátém zbylém oleji.

  • 3

    Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme je nadrobno. Okurku oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky.

  • 4

    V nízkém hrnci smícháme limetkovou šťávu, vývar, med a vše krátce povaříme. Potom do hrnce přidáme nakrájené jarní cibulky, okurku, rajčata a osmažené kousky masa, vše důkladně promícháme a dochutíme pepřem a solí.

  • 5

    Těstoviny rozdělíme na talíře, dáme na ně směs masa a zeleniny a podáváme.

Komentáře k receptu