Těstovinový salát s klobásou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Klobása Chorizo
  • 150 g Těstoviny rotelle
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Víno červené
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 356 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 44 mg
  • Draslík 89.4 mg
  • Vláknina 5374.8 mg
  • Vitamín A 5374.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Potom je scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Papriku podílně rozkrojíme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji studenou vodou a nakrájíme na nudličky. Salát rozdělíme na listy, které opláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 3

    Klobásy rozkrájíme na tenká kolečka.

  • 4

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej, krátce v něm osmažíme cibuli, přimícháme česnek, papriku i kolečka klobásy a vše za občasného míchání smažíme přibližně 4 až 5 minut.

  • 5

    Do pánve potom přilijeme víno a vinný ocet, přidáme těstoviny, vše důkladně promícháme a krátce povaříme. Směs dochutíme pepřem a solí.

  • 6

    Na servírovací talíře rozložíme listy salátu, na ně dáme těstoviny s klobásou a podáváme.

Komentáře k receptu