Plněný chřest a smrži
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 808 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 61 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 282.4 mg
- Draslík 296.7 mg
- Vláknina 6082.5 mg
- Vitamín A 6082.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Telecí plec pomeleme, přidáme 100 ml smetany a vejce a vymixujeme hladkou směs. Osolíme a opepříme, směsí naplníme omyté a nožiček zbavené smrže. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 150 stupňů Celsia, dokud nejsou hotovi. 
- 
                                2Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, zalijeme koňakem, necháme odvařit, přidáme zbylou smetanu a povaříme. Všleháme zbylé máslo a nacedíme na smrže. 
- 
                                3V osolené vodě povaříme krátce zelený chřest a zchladíme ledem. Bílý chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě s cukrem doměkka. 
- 
                                4Chřest pokrájíme na menší kousky, smícháme se smrži a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        