Bramborová polévka s tykví a tuřínem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 11 g
- Sodík 252 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 24.5 mg
- Draslík 1094.9 mg
- Vláknina 10833.2 mg
- Vitamín A 10833.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Tuřín, středně velkou tykev (turek) a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky o hraně cca 5 cm. 
- 
                                2Dáme vařit půl litru mléka a půl litru vody. Listy špenátu natrháme na kousky, kerblík nasekáme nadrobno. 
- 
                                3Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, na kterém zeleninu několik minut opékáme. Osolíme, opepříme a zalijeme horkým mlékem a vřelou vodou. Polévku vaříme asi 15 minut. Když je zelenina téměř hotová, přidáme do ní vlasové nudle a listový špenát. Povaříme asi 5 minut, aby nudle změkly. Přidáme kerblík a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        