Závitky z roštěné plněné slaninou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 735 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 58 g
- Sodík 592 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 134.5 mg
- Draslík 611.6 mg
- Vláknina 916.3 mg
- Vitamín A 916.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Roštěnou nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli nakrájíme nadrobno, zelí scedíme (nálev odložíme) a překrájíme. 
- 
                                2Plátky masa poklademe slaninou a zelím. Zavineme, sepneme a obalíme v mouce. 
- 
                                3Na pánvi na rozehřátém másle závitky osmažíme ze všech stran a vložíme do pekáče. Do výpeku na pánvi vlijeme trochu nálevu ze zelí, rozdrobenou kostku bujonu a provaříme. Poté nalijeme na závitky, zasypeme cibulí a pod poklicí pečeme v troubě předehřáté na 140°C, až je maso měkké. Během pečení závitky obracíme a přeléváme výpekem. 
- 
                                4Měkké závitky zbavíme jehel a přelijeme vypečenou šťávou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        