Studená rybízová polévka s vínem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 11 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 36.7 mg
- Draslík 282.8 mg
- Vláknina 7883.3 mg
- Vitamín A 7883.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejdříve svaříme vodu s cukrem a suchým bílým vínem. Vzniklý sirup necháme chladnout. 
- 
                                2Dobře uzrálý rybíz vypereme, zbavíme stopek, rozmačkáme vidličkou a prolisujeme. Prolisovanou šťávu smícháme s uvařeným sirupem a dáme do lednice vychladit. Před podáváním vmícháme smetanu. Servírujeme v šálcích. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        