Sekané biftečky z vepřového a slepičího masa
Suroviny
- 1000 g Brambory vařené
- 150 g Sádlo škvařené
- 150 g Strouhanka
- 300 g Vepřové maso mleté
- 60 g Mouka pšeničná hladká
- 300 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Slepice
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 877 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 46 g
- Sodík 822 mg
- Bílkoviny 71 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 322.7 mg
- Draslík 1051.1 mg
- Vláknina 6618.1 mg
- Vitamín A 6618.1 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Slepici zbavíme kůže a kostí, maso nakrájíme na kousky, dvakrát umeleme a dáme do misky. 
- 
                                2Přidáme mleté vepřové maso, 20 g hladké mouky, 100 g strouhanky, žloutky, osolíme, opepříme a přistrouháme muškátový oříšek. Promíchanou masovou směs dobře prohněteme a přemístíme na vál posypaný zbytkem strouhanky. Utvoříme 16 kuliček, které zploštíme dlaní na malé biftečky. 
- 
                                3Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli. 
- 
                                4V nízkém širokém kastrolu rozpálíme sádlo, na kterém biftečky z obou stran zprudka opečeme. Přendáme je do jiné nádoby a udržujeme v teple. 
- 
                                5Do tuku po opékání dáme zpěnit cibuli, přidáme 40 g hladké mouky, kterou chvíli za stálého míchání smažíme dozlatova. Přilijeme teplou vodu, zamícháme a krátce povaříme. Do kastrolu vrátíme opečené biftečky, zakryjeme a dáme do trouby předehřáté na 160°C na 30 minut dusit. 
- 
                                6Podáváme s vařenými bramborami, přelité omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        