Řecké kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony - sterilované
  • 250 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 3 dl Vývar drůbeží
  • 1 kg Kuřecí prsa
  • 0.26 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 4 polévková lžíce Koření grilovací
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 865 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 161.6 mg
  • Draslík 1130.2 mg
  • Vláknina 4722.3 mg
  • Vitamín A 4722.3 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a prolisujeme. Poté ho v misce smícháme s grilovacím kořením, sójovou omáčkou, bílým vínem a olivovým olejem.

  • 2

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na proužky, vložíme je do misky s marinádou a necháme alespoň 1 hodinu v chladu odležet.

  • 3

    Ve větší pánvi rozehřejeme máslo a za stálého míchání v něm opečeme ze všech stran kousky masa dozlatova. Do pánve přilijeme kuřecí vývar s polovinou marinády a přivedeme ho k varu. Přidáme okapané žampiony a kukuřici, promícháme a vaříme přibližně 10 minut. Směs v pánvi zaprášíme moukou a za stálého míchání omáčku zahustíme. Dochutíme pepřem a solí a podáváme.

Komentáře k receptu