Rizoto z husích drůbků
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1035 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 30 g
- Sodík 414 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 29.1 mg
- Draslík 218.8 mg
- Vláknina 9091.3 mg
- Vitamín A 9091.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Husí křídla, žaludek, krk a srdce dáme vařit do hrnce s osolenou vroucí vodou. Po hodině přidáme játra a vaříme dalších 20 minut. 
- 
                                2Maso vyjmeme a necháme trochu vychladnout. Vývar svaříme na polovinu. 
- 
                                3Maso obereme a nakrájíme na kostičky. 
- 
                                4Ve větším kastrole necháme na sádle zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, hrášek, rýži, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem z drůbků a krátce povaříme. 
- 
                                5Přiklopíme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby předehřáté na 170°C. 
- 
                                6Hotové rizoto před podáváním načechráme vidličkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        