Husa zalitá v sádle
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 928 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 84 g
- Sodík 570 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 200 mg
- Draslík 770.1 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vybereme si tlustou husu, ze které získáme alespoň jeden a půl kilogramu sádla. 
- 
                                2Očistíme ji, sádlo vytrháme a husu nasekáme na 10 až 12 dílů, které vytřeme hrubou solí, poskládáme do pekáče a necháme v ledničce 24 hodin „vykapat“. 
- 
                                3Druhý den maso omyjeme ve studené vodě, osušíme a spolu se sádlem, které jsme pokrájeli na malé kousky, pečeme cca 2,5 hodiny. 
- 
                                4Upečené kousky masa napěchujeme do sklenic. Sádlo necháme vysmahnout, až je úplně bez vody, tak jím zalijeme maso ve sklenicích. Necháme vystydnout, až když jsou sklenice úplně studené, převážeme pergamenovým papírem. 
- 
                                5Uchováváme ve tmě a chladnu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        