Hovězí plátky v omáčce z rajčat
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 40 g Máslo čerstvé
- 500 g Rajčata
- 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 250 g Mozzarella
- 150 ml Voda pitná
- 50 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Bazalka
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 hrst Bazalka
- 2 špetka Oregano sušené
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 742 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 53 g
- Sodík 955 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 146.9 mg
- Draslík 1112.7 mg
- Vláknina 9053 mg
- Vitamín A 9053 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Plátky hovězího masa překryjeme potravinářskou fólií a zlehka je naklepeme. Maso osolíme, po obou stranách opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepeme. 
- 
                                2V pánvi na rozpáleném olivovém oleji maso opečeme dozlatova. Potom plátky zalijeme předem připravenou domácí omáčkou z rajčat a přilijeme trochu vody. 
- 
                                3Každý plátek masa obložíme dvěma plátky mozzarelly a posypeme špetkou oregana. Navrch položíme lístek bazalky. 
- 
                                4Pánev dáme do vyhřáté trouby a pokrm zapečeme. 
- 
                                5Italská omáčka z rajčat [61289]: 
- 
                                6Očištěnou mrkev, cibuli a střední část řapíkatého celeru nakrájíme na kousky a zpěníme na olivovém oleji. 
- 
                                7Masitá rajčata omyjeme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kousky. Spolu s konzervovanými loupanými rajčaty je přidáme na orestovaný zeleninový základ. Vše vaříme velmi zvolna 45-60 minut. Podle potřeby podléváme trochou vody. 
- 
                                8Povařenou směs propasírujeme přes síto (nemixujeme!) a omáčku necháme ještě probublávat 30 minut. 
- 
                                9Vařenou omáčku podle chuti osolíme, osladíme a zjemníme kouskem másla. Přidáme čerstvou bazalku a omáčku necháme ještě 15 minut dojít. 
- 
                                10Po částečném zchladnutí přelijeme omáčku do čistých sklenic, uzavřeme a sklenice ponořené ze 3/4 ve vodě sterilujeme ve velkém hrnci. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        