Bucatini s rajčatovou omáčkou a ovčím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Bucatini
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 300 g Slanina vepřová
  • 150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 944 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 1295 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 51 mg
  • Draslík 380.6 mg
  • Vláknina 2039.8 mg
  • Vitamín A 2039.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme kapku olivového oleje a orestujeme na něm na nudličky nakrájenou slaninu. Přilijeme víno a když se odpaří, přidáme do pánve loupaná rajčata se lžící protlaku. Zvolna vaříme a podle potřeby přilijeme trochu vody z vaření těstovin.

  • 3

    Vařené těstoviny slijeme a z cedníku rovnou vyklopíme do pánve s omáčkou. Dochutíme pepřem a přidáme trochu nastrouhaného sýru. Vše ještě chvíli povaříme.

  • 4

    Při podávání každou porci hustě posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu