Vepřová krkovice na pivu
Suroviny
- 800 g Vepřové maso libové
- 800 g Brambory sladké (Batáty)
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř růžový mletý
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 3 ks Cibule
- 3 ks Bobkový list
- 3 ks Tymián čerstvý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 783 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 45 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 154 mg
- Draslík 902.2 mg
- Vláknina 19873.5 mg
- Vitamín A 19873.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 86.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5104.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytou a očištěnou krkovici nakrájíme na větší kostky, osolíme 0,5 lžičkou soli a opepříme a vložíme do zapékací mísy. 
- 
                                2Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na proužky, přidáme k masu. Vše okořeníme kmínem, přidáme bobkový list, podlijeme pivem a troubě předehřáté na 170 °C pečeme zhruba 2 hodiny. V průběhu pečení občas promícháme. 
- 
                                3V mezičase oloupeme a omyjeme batáty, nakrájíme na kostky, osolíme a přendáme do pekáče. Přidáme máslo, tymián, přikryjeme alobalem a přidáme do trouby k masu, zhruba po hodině pečení. A dál asi hodinu pečeme při 170 °C. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        