Plněné křepelky podávané se žlutou řepou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Houby sušené
  • 50 g Šalotka
  • 200 g řepa žlutá vařená
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Křepelka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 181.3 mg
  • Draslík 850.7 mg
  • Vláknina 3237.8 mg
  • Vitamín A 3237.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava nádivky: čerstvý bílý chléb zbavíme kůrky a střídku nakrájíme na kostičky. Předem namočené sušené houby překrájíme, orestujeme na másle a spolu s vejcem přidáme k chlebovým kostičkám. Nádivku osolíme, opepříme a přidáme i sekané piniové oříšky a bylinky.

  • 2

    Očištěné křepelky vykostíme, osolíme, opepříme a naplníme připravenou nádivkou. V předem vyhřáté troubě je pečeme asi 12 minut při 180 °C.

  • 3

    Oloupanou, nasekanou šalotku krátce orestujeme na oleji, přidáme předem uvařenou (nebo upečenou), oloupanou řepu nakrájenou na kostičky a zastříkneme vinným octem. Podle chuti osolíme, opepříme, případně vmícháme trochu nastrouhaného křenu.

  • 4

    Plněné křepelky podáváme se žlutou řepou.

Komentáře k receptu