Chutný, přírodně usmažený kapr
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 14 g
- Sodík 598 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 787.6 mg
- Vláknina 5769.2 mg
- Vitamín A 5769.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyjeme si listy salátu, vodu z nich setřepeme a suché poklademe na talíře. Omytou petrželovou nať posekáme nadrobno a odložíme ji do misky. Omytý citrón (nejlépe chemicky neošetřený) rozkrájíme na čtvrtky. Omyté a osušené filety vykostěného kapra nakrájíme na proužky široké asi 3-4cm. Proužky masa potřeme hořčicí, osolíme je, posypeme čerstvě pomletým pepřem a obalíme je v rýžové mouce. 
- 
                                2V teflonové pánvi rozpálíme olej, na něm osmažíme kousky obaleného kapra z každé strany dozlatova. Usmaženého kousky kapra rozdělíme, poklademe je na listy salátu, posypeme je petrželkou, přidáme k nim čtvrtky citrónu a hned servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        