Telecí tataráček z pravé svíčkové s lanýži

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 350 g Telecí svíčková
  • 40 g Lanýž
  • 40 ml Martell cognac
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 8 ks Kapary sterilované
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Paprika červená
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2.5 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 974 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 24001 mg
  • Bílkoviny 91 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 273 mg
  • Draslík 2171.3 mg
  • Vláknina 52503.2 mg
  • Vitamín A 52503.2 mg
  • Vitamín B6 2.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.7 mg
  • Vitamín E 7.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí pravou svíčkovou odblaníme, omyjeme, osušíme a ostrým nožem maso naškrábeme do misky. Přidáme k němu drobně posekané kapary, jemně pokrájenou šalotku, omytou, velmi drobně pokrájenou petrželku, koňak, čerstvě pomletý pepř, špetku červené papriky. Maso se všemi ingrediencemi dobře promícháme. Nakonec, jen podle chuti, můžeme maso přisolit, protože sůl by neměla přehlušit chuť masa a capari jsou už solené. Lanýže nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Na talíř postupně střídáme a dáváme k sobě: plátek lanýže, lžičku tataráčku, plátek lanýže, tataráček..vše skládáme za sebe do polokruhu jako domino. Nakonec tataráček pokapeme olivovým olejem a servírujeme.

Komentáře k receptu