Bagetky s pikantními kuřecími prsy
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1020 kcal
- Sacharidy 167 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1782 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 167 g
- Cholesterol 76.8 mg
- Draslík 1482.4 mg
- Vláknina 24862 mg
- Vitamín A 24862 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do misky dáme 2 lžíce oleje, omytou, posekanou malou chilli papričku bez zrníček, 2 plátkycitrónu a několik lístků rozmarýnu. Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky - tolárky, které vložíme celé do marinády na hodinu. 
- 
                                2Mezitím si očistíme a omyjeme zeleninu: rajčata, salátové a rukolové listy, salátovou okurku a červenou cibuli. Rajčata pokrájíme na plátky, cibuli na tenká kolečka, listy salátu a rukoly osušíme. Dlouhé tenké bagetky rozkrojíme na poloviny a opečeme je v pánvi nasucho, z obou stran dozlatova. 
- 
                                3Plátky masa vyjmeme z marinády, olej necháme okapat. Pánev si dobře rozpálíme, na ni orestujeme plátky masa z obou stran dozlatova. Restujeme je přibližně po 2-3 minutách z každé stranyKdyž restujeme druhou stranu masa, přidáme k němu kolečka cibule a restujeme společně. 
- 
                                4Na rozpůlené bagetky poklademe listy salátu, na ně dáme orestované kuřecí maso s kolečkami cibule, pak poklademe lístky rukoly. 
- 
                                5Ještě teplé bagetky hned servírujeme. Dobrou chuť. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        