Studené makrelové filety Escabecho

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Makrela - filety
  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Petržel kořen
  • 50 g Mrkev kořen
  • 150 g Olej olivový
  • 200 ml Víno bílé
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Bobkový list
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 623 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 87.5 mg
  • Draslík 666.9 mg
  • Vláknina 4762.5 mg
  • Vitamín A 4762.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořenovou zeleninu, cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Zasmahneme na oleji, přidáme papriku, bobkové listy, rajčatový protlak, šafrán, zalijeme vínem, vodou a 15 minut vaříme.

  • 2

    Makrelové filety narovnáme na dno pekáče, překryjeme zeleninou, zakryjeme pergamenovým papírem a 20 minut dusíme v troubě, předehřáté na 160°C.

  • 3

    Pokrm necháme vychladnout při pokojové teplotě, poté vložíme do ledničky.

  • 4

    Druhý den makrely vyjmeme a urovnáme na mísu. Bobkové listy vybereme a namočíme do červeného oleje.

  • 5

    Zeleninu promícháme, navrstvíme na porce ryby. Každou porci ozdobíme připraveným bobkovým listem.

Komentáře k receptu