Hovězí vývar Celestine

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 50 g Kuřecí křídla
  • 60 g Petržel - nať
  • 500 g Hovězí maso přední
  • 80 g Žaludky drůbeží
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Kuřecí krk
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 0.04 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 542 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 109.3 mg
  • Draslík 749.3 mg
  • Vláknina 7680.8 mg
  • Vitamín A 7680.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umytou a osušenou petrželovou nať nasekáme nadrobno.

  • 2

    Do misky dáme mouku, přidáme rozkvedlané vejce, sůl, přilijeme mléko a vše promícháme v řídké hladké těsto. Z těsta upečeme na oleji tenké palačinky. Upečené je stočíme, stočené překrájíme napříč na stejnoměrné širší nudle. Ty pak spolu s nakrájenou petrželovou natí vkládáme do jednotlivých porcí horkého hovězího vývaru těsně před podáváním.

  • 3

    Minutkový hovězí vývar [50236]:

  • 4

    Přední libové hovězí maso umeleme na masovém strojku a vložíme do většího kastrolu. Přidáme omyté krky a křídla a pokrájené kuřecí žaludky. Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.

Komentáře k receptu