Studená vejce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 272.9 mg
  • Draslík 78.4 mg
  • Vláknina 170 mg
  • Vitamín A 170 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čtyři umytá vejce vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut, pak je vyjmeme, trochu naklepneme a na několik vteřin ponoříme do studené vody, poté je ihned oloupáme.

  • 2

    Uvařená vejce překrojíme po délce, vybereme z nich žloutky, které utřeme v misce s máslem a sardelovou pastou, dochutíme hořčicí, přidáme majonézu a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku. Touto směsí naplníme důlky v bílcích, zbytek pěny na vejce ozdobně navršíme ozdobnou trubičkou. Necháme vychladit.

Komentáře k receptu