Plátky z kuřecích prsou s broskvemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 750 g Kuřecí prsa
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cukr krupice
  • 50 g Mandle plátky
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
  • 2 ks Broskve
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 607 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 621 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 152 mg
  • Draslík 943.4 mg
  • Vláknina 2807 mg
  • Vitamín A 2807 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na suché pánvi dorůžova osmahneme mandlové plátky. Zralé broskve přepůlíme, oloupeme a zbavíme pecek.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme cukr na bledý karamel, zalijeme suchým bílým vínem, citronovou šťávou a svaříme na hustou omáčku, ve které prohřejeme poloviny broskví. Nadále udržujeme v teple.

  • 3

    Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a poprášíme cayenským pepřem.

  • 4

    Na velké pánvi prudce osmahneme 4 plátky slaniny, vyjmeme je a na vypečeném tuku připravené kuřecí plátky po každé straně 5 minut opékáme. Opečené porce přendáme na nahřáté talíře spolu s plátky opečené anglické slaniny.

  • 5

    Na pánev přidáme 2 lžíce vody, povaříme, mimo plotnu vmícháme máslo a šťávou přelijeme plátky na talířích. Navrch položíme horké broskve, pokapeme karamelovou omáčkou a posypeme praženými mandlemi.

Komentáře k receptu